31 augustus 2007

De vlucht / The flight

We vliegen met Singapore Airlines vlucht SQ323 om 11.55 uur. We vliegen in een Boeing 777 300 met drie keer drie stoelen naast elkaar. Fleur zit bij het raam, Daan naast Fleur, ik naast Daan en Erik aan de andere kant van het gangpad. In het vliegtuig ging alles met de kinderen (en met ons ook) prima. Goede entertainment is er ook want ze hebben tegenwoordig in de stoelen voor je een videoschermpje en je hebt dan in je armleuning een eigen afstandsbediening. Daarmee kun je dan films en series kijken, muziek luisteren en videospelletjes spelen. Voor de kinderen heb je leuke kinderfilms zoals Dora (dat vond vooral Daan erg leuk), Shrek 1, 2 en 3, Monsters Inc. en Surf’s up (deze vond Fleur allemaal wel erg leuk), kinderseries en kinderspelletjes zoals Disney memory wat voor Fleur ook goed te spelen was. Toen we net opgestegen waren, viel Daan al in slaap. Hij heeft een klein uurtje geslapen en aan het einde van de vlucht hebben Fleur en Daan allebei nog een tijd liggen slapen. Vlak voor de landing voelde Fleur zich niet heel erg lekker en net na de landing moest ze ook nog overgeven. Gelukkig konden we nog wel op tijd zo’n papieren overgeefzakje pakken, maar die zijn zo klein en Daan zat tussen mij en Fleur in dat het er toch ook nog overheen ging de eerste keer. De volgende twee keren ging het wel allemaal in de zak, maar haar broek, de op Schiphol gekregen koala en haar stoel zaten toch wel een beetje onder. Gelukkig voelde Fleur zich daarna wel weer wat beter.
Om ongeveer 06.00 uur lokale tijd komen we aan in Singapore. Op het vliegveld hebben we bij een raam gezeten dat uitkeek op het platform waar een heleboel vliegtuigen stonden die werden ingeladen. Er vertrokken ook een aantal vliegtuigen en er kwam ook een grote Boeing 747 aan die vlak bij het raam kwam te staan. Erg gaaf om van zo dichtbij te zien. Erik en ik hebben we nog een klein broodje gegeten op het vliegveld en we hebben allemaal nog wat gedronken. Erik is met de kinderen bij vissen en mooie bloemen gaan kijken in een hal en de kinderen hebben fijn gespeeld bij het raam. Aan de ballustrade hangen (Daan) en Fleur hing erop, eraan en erover. Ook erop klimmen en er ondersteboven aanhangen was erg leuk.
Om 09.30 uur vertrekken we weer met Singapore Airlines vlucht SQ219 in een Boeing 747. Deze keer hebben aan de raamkanten drie stoelen naast elkaar en in het midden vier stoelen naast elkaar. Dat is wel erg gezellig want nu zitten we in het midden met z’n vieren naast elkaar (Erik en ik aan de gangpaden en Fleur en Daan samen in het midden). Ook deze keer vallen Fleur en Daan al heel snel in slaap en Erik en ik hebben toen ook maar gelijk even geslapen. Weer zijn de films erg in trek bij de kids en wordt er weer veel Dora, Shrek en Monsters Inc. gekeken. Om ongeveer 18.50 uur lokale tijd komen we aan in Sydney en zit het grootste deel van onze lange reis naar onze nieuwe thuishaven er weer op.
Al met al is het vliegen met de kids ons absoluut niet tegengevallen. Fleur en Daan hebben zich ook erg goed gedragen. Aan het einde van de eerste vlucht kwam er nog iemand zeggen dat ze vond dat wij wel erg lieve kinderen hebben die zo heerlijk rustig in het vliegtuig kunnen zitten en ook af en toe lekker slapen. Aan het einde van de tweede vlucht werd datzelfde nog een keer herhaald door iemand anders. Het vliegen is toch wel erg leuk voor de kinderen, en ook voor ons want ze hebben erg leuke en vriendelijke stewardessen en stewards bij Singapore Airlines.

Geen opmerkingen: